Fahri Celal’in Hikayeciliği

Yazar: A. Cüneyt Issı
ISBN: 978-605-5676-03-2
Sayfa Sayısı: 320
Ebat: 13,5×21 cm
Kağıt Kalitesi: 60 gr. Enso
Kapak Cinsi: Amerikan Cilt
Dil: Türkçe
Fiyatı: 32 TL
Çıkış Tarihi: Aralık 2011 (Satış dışı)
Basım Bilgisi: 1. Baskı
Kategori: Edebiyat / İnceleme

Modern Türk hikâyeciliği hakkında isabetli değerlendirmeler yapabilmek için, ilk örneklerinden itibaren onun tüm tecrübelerini izlemek gerekir. Bu anlamda, Türk edebiyatının diğer türlerinde olduğu gibi, hikâye alanında kopuklukların olduğu bir vâkıadır ve bu, yapılan değerlendirmeleri de eksik kılmaktadır.
Dönemlerinde belli bir yönelimin temsilcisi ya da sürdürücüsü olmuş, ürünleri okurun beğenisini kazanmış, ancak günümüzde unutulmuş pek çok hikâyecimiz vardır. Kitapta, bugüne dek üzerinde yeterince durulmamış, bununla birlikte hikâyemizin kıymetlerinden biri olduğu aşikâr olan Fahri Celâl Göktulga ve hikâyeleri üzerinde durulacaktır. Dileğimiz, Fahri Celâl’i ve dolayısıyla Türk hikâyesini okurlarımızla paylaşmak…

A. Cüneyt Issı; 02. 02. 1971 Ordu/Korgan’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ilçesinde tamamladı. 1989’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. 1993’te, adı geçen üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimine başladı ve 1994 Ağustos’unda Araştırma Görevlisi oldu. 1996’da “Mehmet Rauf’un Edebiyat ve Tenkit Makaleleri Üzerine Bir İnceleme” adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı ve aynı yıl, doktora eğitimine başladı. 2002’de “Fahri Celal Göktulga, Hayatı, Sanatı ve Eserleri” adlı çalışmasıyla Yeni Türk Edebiyatı ABD’da ‘Bilim Doktoru’ ünvanını aldı. 2002 Aralık’ında Gazi Üniversitesi Kırşehir Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde başladığı ‘Dr. öğretim görevlisi’ vazifesini, Kasım 2005’ten 2009 yılı Haziran’ına kadar Yrd. Doç. Olarak, 2009 Haziran’ından itibaren ise Doçent ünvanıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde sürdürdü. 2013 Temmuz’unda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne geçti. Halen burada öğretim üyesidir.
Ahmet Cüneyt Issı’nın Yedi İklim, Dergâh, Hece, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Hürriyet-Gösteri, Tarih ve Toplum, Bilig gibi dergilerde yayınlanmış makaleleri; editörlüğünü Dinçer Eşitgin’le yaptığı Prof. Dr. Celâl Tarakçı Armağanı, Prof. Dr. Mustafa Özbalcı Armağanı adlı iki ‘armağan kitap’ çalışması; Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında: Bahaeddin ÖZkişi’nin Öykücülüğü, Fahri Celâl’in Hikâyeciliği: II. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e Taşan Duyarlılık, Edebiyatı Dipte(n) Kuşatmak adlı telif kitapları yayınlanmıştır.